Enkel och effektiv åtgärd mot fukt i källare

Enkel och effektiv åtgärd mot fukt i källare

En problemfri och långsiktig lösning på fuktinträngning i en källare kan vara att installera ett elektroosmossystem.
Rätt installerat driver en installation som använder elektroosmos-effekten ut fukten ur golv väggar och tak som ligger under marknivå.

DryProtect ECBS är det mest pålitliga systemet på marknaden och installeras av våra egna kunniga installatörer.

DryProtect ECBS installeras inifrån och installationen brukar ta mellan 1-2 dagar. Ingen grävning runt fastigheten görs och systemet fungerar där traditionell dränering (då man gräver upp, lägger ner och fäster plastmattor på grundmuren) är omöjlig att genomföra.

Hur installationen för att få bort fukten varierar beroende på fuktens inträngning, vägg- och golv- material, med flera faktorer.

Efter att vi gjort en fuktkontroll föreslår vi vilken eller vilka åtgärder som krävs för att få bort fukten i din källare.
Oftast räcker det med att vi installerar elektroder i väggen inifrån källaren och kopplar in en integrerad kopplings- och styr- box. I det fall fukt ska fås bort i huset bottenplatta, så installerar vi även elektroder i botten plattan. Det är till och med möjligt att driva bort fukt från taket om det
ligger i eller under marknivå.

Fukt i källaren kan också bero på dålig ventilation. I många hus har man bytt ut oljepannan mot fjärrvärme eller luft- bergvärme- pump.

Oljepannan bidrog tidigare till luftcirkulation som gav en viss ventilation och som då motverkade fukt i källaren. I tillägg till det har många husägare blockerat den ventilation som kanske fanns, detta för att minska energiförbrukningen. Behövs förbättrad ventilation för att få en acceptabel innemiljö, så har vi även lösningar i form av mini-ventilatorer med inbyggda värmeväxling som eliminerar kallras och spar energi.

Vill du veta mer? Kolla i vanliga frågor, ring oss på 020-50 51 90 eller fyll i kontaktformuläret

Telefonsupporten är öppen vardagar 08.00 - 17.00. Övrig tid kan du lämna ett meddelande så hör vi av oss inom 24 timmar.
Det går även bra att maila på info@dryprotect.se